Bizi Takip Edin:
×

Ortaokul

Ortaokul Eğitim Modelimiz

Sorgulamaya dayalı bir eğitim felsefesi ile süreçlerimizi kurguluyoruz. Bu model ile öğrencilerimizin merak duygularını tetikleyerek araştırma becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede akademik başarıya ulaşmalarında onlara rehberlik etmiş oluyoruz.

Sorgulamaya dayalı eğitim yaklaşımımızın temel amaçları şunlardır:

  • Öğrencilerin sınav başarısını sağlarken aynı zamanda derin bir kavrayış kazandırmak,
  • Merak ve Araştırma becerilerini teşvik etmek,
  • Bilgi ve becerileri sadece ezberlemek yerine eleştirel düşünme yoluyla anlamlandırmak,
  • Öğrencilerin öz yönetim becerilerini geliştirerek öğrenme süreçlerini kendilerinin yönetmesini sağlamak.

Ortaokullarımızda, öğrencilerimizin özellikle İngilizce, matematik ve ana dilleri olan Türkçe derslerinde yeterlilik kazanmalarını; uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmelerini ve evrensel bir bakış açısına sahip olmalarını önemsiyoruz.

5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizin aldıkları eğitimler ile gerçekleştirdikleri projelerde bunları üretime dönüştürmeleri sağlanır.

İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ

“Küresel Gelecek, Güçlü Dil Becerileri İle Başlar” mottosuyla hareket ediyoruz.

Dünya, kültürel sınırların giderek silikleştiği, fikirlerin, projelerin ve işbirliklerinin küresel boyut kazandığı bir çağ yaşıyor. Öğrencilere dil becerilerini yalnızca bir iletişim aracı olarak değil, dünyaya açılan bir kapı olarak görmelerini sağlıyoruz. Güçlü dil becerileri ile öğrencilerimizi, hem akademik hem de sosyal hayatta başarılı ve saygın bireyler olarak küresel arenada temsil edebilecek şekilde hazırlamayı hedefliyoruz.

Bu doğrultuda, 5. ve 9. sınıf öğrencilerimize özel olarak tasarladığımız İngilizce hazırlık programı, onların hem akademik hem de sosyal dil gelişimlerini desteklerken yazılı ve sözlü iletişimde de özgüven kazanmalarını sağlar.

5.sınıf İngilizce hazırlık programımızda öğrencilerimiz, İngilizce öğrenimlerinde hızla ilerlemelerini sağlayan, uluslararası standartlara uygun niteliklerle zenginleştirilmiş bir programdan faydalanır.

Dil eğitimi sürecimiz, öğrencilerin mevcut değil, geçmişi ve ihtiyaçları göz önüne alınarak bireyselleştirilmiştir.

Her eğitim-öğretim yılı başında gerçekleştirdiğimiz Cambridge sınavları ile öğrencilerimizin hazırbulunuşluk düzeylerini değerlendiriyor ve dil seviyelerine uygun homojen sınıf yapılarını oluşturuyoruz.

Bu yaklaşım sayesinde, her bir öğrencimizin dil edinim süreci bireysel ihtiyaçlarına göre desteklenerek daha etkili ve verimli bir öğrenme ortamı sağlanır.

8 sınıf öğrencilerimiz için kapsamlı bir LGS hazırlık çalışmaları planı sunuyoruz. Toplu ve bireysel etütlerle, öğrencilerimizin sınav başarısını artırmaya yönelik etkili ve hedefe yönelik bir yaklaşım benimsiyoruz.

5., 6., 7. ve 8. sınıflarımızda, İngilizce dil becerilerinin gelişimi ve ölçümünü desteklemek amacıyla, sene başı, sene ortası ve sene sonunda uygulanan 3 aşamalı bir ölçme, değerlendirme ve raporlama sistemi kullanıyoruz.

İngilizce dil sanatları kulüp çalışmaları ile öğrencilerimize, dil becerilerini derinleştirme ve kişiselleştirme imkanı sunuyoruz.

Bu çerçevede uygulanan kulüp çalışmalarımız:

Debate Club: Münazara becerileri ve eleştirel düşünme,

MUN Club: Küresel meselelerde bilinç ve Diplomasi pratiği,

Voice İt! Club: Sözel ve sosyal ifade yetenekleri geliştirme,

Literature Club: Edebiyat incelemeleri ve yaratıcı yazarlık,

DIY Club: El becerileri ile yaratıcı projeler ve Özgün fikirler üretme,

Bu çok yönlü yaklaşım, öğrencilerimizi yalnızca sınavlara hazırlamakla kalmayıp, aynı zamanda onların özgüvenli ve etkili birer küresel birey olarak gelişimini de desteklemektedir.

LGS HAZIRLIK PROGRAMI

Öğrencilerimizin akademik ihtiyaçlarını anlamak ve bu doğrultuda destek sunmak amacıyla geliştirdiğimiz LGS Başarı Programı, onların bireysel farklılıklarını güçlendiren bir değerlendirme sistemidir.

Bu program; öğrencilerin akademik başarılarını farklı ölçme araçlarıyla takip eder, kendi beceri ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olur. İhtiyaçlarına yönelik özelleştirilmiş geri bildirimler sunar.

Sistematik tekrar etütlerimiz ve sınav stratejileri kazandıran yoğun deneme sınavı takvimimiz ile kazanım eksiklerini gideriyoruz. Sonuç ve analiz raporları ile öğrencilerimizin ilerlemesini kapsamlı bir şekilde değerlendirerek, ulusal sınavlara hazırlık sürecinde onların doğru yönlendirilmelerine olanak tanıyoruz.

LGS Hazırlık Sürecimizi Nasıl Yönetiyoruz ?

  1. Sınav hazırlık sürecimiz, Ağustos ayında hazırlık kampımızile başlar.
  2. Her dersin konusu tamamlandığında uyguladığımız konu tarama sınavlarıile öğrenilen bilgileri pekiştiriyoruz.
  3. Öğrencilerimiz, haftalık olarak uygulanan deneme sınavlarıile düzenli sınav pratiği yapar.
  4. Deneme sınavlarının detaylı analiz raporlarıdoğrultusunda kazanım odaklı etüt ve rehberlik çalışmalarını planlıyoruz.
  5. Eksik kalan konuları daha fazla pekiştirmek için hibrit derslerleöğrencilerimizin tam öğrenmelerini destekliyoruz.
  6. Hafta sonu etütlerimizile öğrencilerimiz hem derslerine hem de eksik oldukları konulara yoğunlaşırlar.
  7. Yoğunlaştırılmış kamp programlarımızlaöğrencilerimize uzman öğretmenler eşliğinde konu anlatımları ve soru çözümleri gerçekleştiriyoruz
  8. Sınav süreçleri ve program işleyişihakkında öğrenci ve velilerimize düzenli sınav bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz.
  9. Her öğrencimizi sınav hazırlık döneminde takip eden danışman öğretmeni ve psikolojik danışma ve rehberlik öğretmeniile süreçlerini titizlikle yürütüyoruz.

EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: ETA KOLEJİNDE SİSTEMATİK BİR YAKLAŞIM

Ölçme ve değerlendirme süreçleri, eğitimde öğrenme hedeflerinin ne ölçüde gerçekleştirildiğini analiz etmemizi sağlar. Bu süreç, öğrencilerin hangi konuları yeterince öğrendiğini, hangi konularda eksik kaldığını ve bu eksiklerin nasıl giderileceğini anlamamıza yardımcı olur. Eğitimde ölçülecek olan, bireyin öğrenme süreci sonunda düşünce ve davranışlarında meydana gelen değişikliklerdir.

Doğru ve etkili geri bildirimler sağlayarak daha iyi rehberlik yapabilmek için ölçme ve değerlendirme, eğitim sürecimizin ayrılmaz bir parçasıdır.

Bu kapsamda:

  • Öğretim programlarının etkinliğini değerlendirmek,
  • Öğrencilerin öğrenme eksiklerini tespit etmek,
  • İlgi ve yeteneklerini anlamak,
  • Akademik başarılarını objektif şekilde ölçmek için güçlü bir ölçme değerlendirme sistemi uyguluyoruz.

Kapsamlı ve Yenilikçi Ölçme Değerlendirme Süreçlerimiz

  1. Öğrenci Portfolyo Dosyaları

ETA Koleji ortaokullarında her öğrencinin tüm akademik gelişimi takip edilmekte ve özel portfolyo dosyalarında kaydedilmektedir. Bu dosyalarda, öğrencilerin akademik becerileri, yetenekleri ve sınav performansları detaylı olarak yer alır.

  1. Periyodik Ölçme ve Değerlendirme Sınavları

Her yıl düzenli aralıklarla uygulanan sınavlarla öğrencilerimizin gelişimi takip edilir. Sınav sonuç karneleri, sınav günü içerisinde bilişim sistemlerimiz üzerinden hem öğrencilere hem de velilere iletilir. Buna ek olarak, öğrencilerin başarılı oldukları ve eksik kaldıkları kazanımları ayrıntılı bir şekilde gösteren kazanım karneleri sunulur.

3.Yeni Nesil Özel Yetenek Sınavları

Yeni nesil eğitimin bir parçası olarak, öğrencilerimiz için yeni nesil soru tiplerini içeren sınavların yanı sıra onların özel yeteneklerini ortaya çıkarmaya yönelik spesifik sınavlar da yapılmaktadır.

  1. Ulusal Ve Uluslararası Sınavları Hazırlık

5. ve 12. sınıf öğrencileri için özel olarak hazırlanan yoğun sınav programları, öğrencilerimizin ETA Kolejleri genelinde ve Türkiye genelindeki ulusal sınavlarda başarılarını artırmayı hedefler. Ayrıca, uluslararası standartlara uygun ölçme değerlendirme süreçleri ile yurt dışı eğitim sınavlarına yönelik hazırlıklar yapılır.

5.Motivasyon Ve Başarı Destek Programları

Öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak amacıyla sınav başarı belgeleri ve sürpriz ödüller verilir. Rekabetçi bir yapı oluşturularak öğrencilerin akademik performanslarını geliştirmeleri teşvik edilir.

EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME: ETA KOLEJİNDE SİSTEMATİK BİR YAKLAŞIM

Ölçme Değerlendirme Sürecindeki Sınav Uygulamalarımız

Hazır bulunuşluk sınavı (HBS)

Her eğitim öğretim yılının başında uygulanan bu sınav, öğrencilerin Bir önceki dönemden eksik kazanımlarını belirlemek ve yeni dönem hedeflerine hazır olmalarını sağlamak amacıyla yapılır.

Simülasyon deneme sınavları (SDS)

Öğrencilerimiz, sınav takvimimizde belirttiğimiz günlerde birebir sınav formatında sınav saatinde okulumuzda olarak sınav oturumlarını gerçekleştirir. Böylece öğrencilerimizin sınav tekniği ve zamanlama konusunda kazanım edinmeleri sağlanır.

Kazanım değerlendirme sınavları (KDS)

Öğrencilerimizin elde ettikleri ünite kazanımlarını ölçümlemek amacıyla kazanım değerlendirme sınavları gerçekleştirilir. Uyguladığımız bu sınavlarla öğrencilerimizin bireysel kazanım eksikleri giderilerek daha iyi bir akademik seviyeye ulaşmaları sağlanır.

Deneme sınavları

MEB kazanımlarını temel alan, alanında uzman eğitimciler tarafından hazırlanan bu deneme sınavları, gerçek sonuçlara en yakın sonuçları sağlayarak öğrencilere rehberlik eder.

ETA Kolejlerinde ölçme ve değerlendirme, ezber bilgiden ziyade öğrencilerin yorumlama, ilişki kurma ve bilgilerini yaşamın gerçek durumlarına uyarlama becerilerini geliştirecek şekilde tasarlanmıştır. Yapılan değerlendirmeler ile sistemin sürekli gelişimi sağlanır.

KÜRESEL FARKINDALIK

“Yerel Düşün, Küresel Hareket Et!” mottosuyla, öğrencilerimize yaşadıkları çevreyi ve yerel kültürü derinlemesine tanımalarını vurgularken bu bilgi ve farkındalıkla küresel çapta etkili adımlar atabilmelerini sağlıyoruz.

Küresel farkındalık dersi, öğrencilerin yalnızca yaşadıkları bölgenin kültürünü tanımakla kalmayıp, dünya genelindeki farklı kültürleri ve küresel konuları da öğrenerek dünya vatandaşı olma bilinci kazanmalarını hedefler. Bu ders, öğrencilerin kültürel zenginliklere olan merak duygularını artırırken, araştırma, işbirliği ve etkin iletişim becerilerini geliştirmelerine olanak tanır.

Kısacası; “Kendi kültüründen ilham al, dünyaya ilham ver!” düşüncesiyle, yerel köklere bağlı olarak küresel duyarlılığımızı daha fazla geliştireceğimizi öğrencilerimize bildiriyoruz.

E-STEM DENEY ZAMANI

“Eğitimle Büyü, Bilimle Parla!” sloganı ile çıktığımız bu yolda, öğrencilerin eğitimle gelişmelerini desteklerken bilimsel keşiflerle yaratıcılıklarını ve potansiyellerini ortaya koymalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecinde sadece bilgi edinmelerini değil, aynı zamanda bilimsel düşünme becerileri ve yaratıcı çözümler üretmelerini de hedefliyoruz.

STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) odaklı deneyler, öğrencilere analitik düşünme becerileri kazandırır. Yaratıcı ve eleştirel düşünceyi teşvik eder.

Bu bağlamda, öğrencilerimizin E-STEM setlerimiz ile fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında temel beceriler kazanmalarını sağlıyoruz.

UYGULAMALI DERSLER: "SANATLA ÖĞREN, HAYATLA YARAT"

MÜZİK BÖLÜMÜ

Müzik eğitimimizdeki ana hedefimiz, öğrencilerimize müzik sevgisini aşılamak, onların yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarındaki müzik imgelerini geliştirmektir. Bu sayede, estetik bir anlayışa sahip bireyler yetiştirerek, müzik aracılığıyla daha derin bir kültürel ve sanatsal farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz.

Müzik öğretim programımız, öğrencilerimizin sanata, kültüre ve müziğe olan duyarlılıklarını artırarak araştırmacı bir bakış açısı geliştirmelerini hedefler.

Müzik Dersi Branşlaşma Sistemi

ETA Kolejleri’nde, 4. sınıftan itibaren sunduğumuz enstrüman eğitim programı, hem müziğin hem de kişisel gelişimin önemli bir parçası haline gelmektedir. Bu program, öğrencilere hayallerindeki müzikal yeteneklere ulaşma fırsatı sunarak, müzikle ilgili derinlemesine bir anlayış ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir.

Branşlarımız piyano, keman ve perküsyon enstrümanlarını kapsamaktadır.

GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ

Görsel sanatlar programımız, öğrencilerimizin sanatsal potansiyellerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefler. Bu program, öğrencilerin yaratıcılıklarını, tasarım ve üretkenlik becerilerini ortaya koymalarını teşvik eder. Aynı zamanda, kültürel mirasa değer verme anlayışını kazandırarak, geçmişten gelen değerleri takdir etmelerini sağlar.

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Beden eğitimi programımızın temel amacı, öğrencilerimizi kültürünü benimsemiş, sporu bir yaşam biçimi olarak kabul eden, paylaşımcı, katılımcı, özgüveni yüksek, etik ve estetik değerlere sahip, takım ruhu gelişmiş, erdemli bireyler olarak geleceğe hazırlamaktır.

Branşlara Dayalı Eğitim Ve Uzmanlaşma

Anaokulu 4 yaş gruplarımızdan başlayarak, ortaokul 6. sınıfa kadar olan tüm öğrencilerimiz, beden eğitimi derslerinde branşlara ayrılarak farklı sportif becerilerini keşfetme fırsatı bulurlar. Yüzme, buz pateni, voleybol, futsal ve basketbol gibi branşlar arasında dönüşümlü çalışmalar yaparak, farklı spor dallarını deneyimleme şansı yakalarlar.

Bu sayede, branşlara yönelik yetkinliklerini geliştirir ve ilgi duydukları alanlarda daha derinlemesine bilgi ve beceri kazanırlar.

İHA VE MODEL UÇAK KULÜBÜ

 

İHA ve Model Uçak Atölyesi Kulübü dersimiz, öğrencilerimize teknoloji, mühendislik ve havacılık dünyasının kapılarını aralamaktadır. İlkokul ve ortaokul düzeyinde verilen bu ders, öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, problem çözme, tasarım ve takım çalışması becerilerini geliştirmeyi hedefler.

 

Dersin Amaçları:

  • Öğrencilerin havacılık ve insansız hava araçları teknolojisine olan ilgilerini artırmak.
  • Mühendislik ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmek.
  • Uygulamalı çalışmalarla el becerilerini ve teknik bilgi birikimlerini güçlendirmek.
  • Geleceğin teknolojilerini keşfetmeye yönelik merak ve motivasyon kazandırmak.

HALK OYUNLARI EĞİTİMİ DERSİ

Halk oyunları eğitimi, kültürümüzün bir parçası olan geleneksel danslarımızı tanıtmayı, öğretmeyi ve bu yolla öğrencilerin fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan bir eğitim sürecidir. Bu ders sayesinde öğrenciler, sadece bir dans öğrenmekle kalmaz; aynı zamanda geleneksel kültürü daha derinlemesine anlama ve yaşatma fırsatı bulurlar. Ayrıca, estetik duyguları gelişir ve farklı kültürlere saygı duyma bilinci kazanırlar.

 

ETAWERSE YAPAY ZEKA DESTEKLİ KAZANIM PLATORMU

Bu platform, öğrencilerin bireysel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için dijital teknoloji desteği ile onların akademik ve sosyal gelişimlerine destek olan hibrit bir mentörlük platformudur.

Bu platformumuzda öğrencilerimize yönelik olarak:

  • Konu anlatım 3D video(%100 MEB ve yeni Müfredata uygun)
  • Kazanıma indirgenmiş binlerce sınav modülü
  • Ünite değerlendirme soruları ve denemeleri
  • Tarama testleri( kolay orta zor yeni nesil )
  • Tüm dersler dijital konu anlatım ve soru bankası kitapları
  • Detaylı öğrenci analiz raporu
  • Yapay Zeka destekli ölçme kurum için yapılan deneme değerlendirmeleri
  • Yapay Zeka destekli eksik kazanımlara göre konu anlatım video yönlendirmesi (ETA Asistan)
  • Yapay Zeka destekli sıfır hata deneme programı

gibi hibrit uygulamalarla işbirliği içinde çalışarak öğrencilere verimli ve etkili bir öğrenme deneyimi sunuyoruz.

Ortaokulda Hedefe Doğru Rehberlik

Ortaokul rehberlik anlayışımızda, öğrencilerimizin hedef belirlemesini ve bu hedeflere ulaşmasını destekleyen bir yol izliyoruz.

“Her Adımda Yanınızdayız” mottosuyla hareket ettiğimiz okullarımızda, öğrencilere karmaşık hedefleri küçük ve yönetebilir adımlara bölerek ilerleme stratejilerini kazandırıyoruz.