Bizi Takip Edin:
×

Anaokulu

ANAOKULU EĞİTİM MODELİMİZ

Güvenli okul ortam tasarımı, deneyimli ve uzman eğitim kadrosu, çocuğu merkeze alan eğitim uygulamaları ve yeni nesil öğrenme modeli ile onları yarının dünyasına hazırlıyoruz.
Anaokulu eğitim süreçlerimizde, öğrencilerimizin kendilerini değerli ve mutlu hissetmelerini; onların eğitim süreçlerinde aktif olarak rol almalarını sağlamak amacıyla, eğitimde oyunlaştırmayı temel olarak alıyoruz.

Çocuk, oyunda öğrenmeyi öğrenerek kendini tanır. Yaşamın gerekliliklerini kavrayarak kendine olan güvenini artırır. Tüm bu noktalardan hareketle, eğitim programında temel etkinlik olarak oyun kullanılmaktadır.

Öğrencilerimiz, özel olarak hazırlanmış yeni nesil öğrenme içeriklerimiz ile okulda geçirdikleri zamanın tamamını yaparak, yaşayarak ve deneyimleyerek geçirirler.

Okul öncesi anlayışımızın temelinde yer alan; öğrencilerimizin yardımlaşması, merak etmesi, bağımsız olması, araştırıp keşfetmesi, karşısına çıkan problemleri çözmesi ve kendi fikirlerini özgürce dile getirmesi birinci hayat kuralı olarak benimsenmektedir.

İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ

Yabancı dil, öğrencilerimizin gelecekteki fırsatları değerlendirebilmesi noktasında sadece bir gereklilik olmayıp, aynı zamanda dünyaya açılan kapının anahtarıdır.

Okul öncesi İngilizce eğitimimizin olmazsa olmazı yaratıcılık, oyun ve eğlencedir. Programımız sayesinde öğrencilerin dili doğru kullanmaları sağlanarak, hikaye saatleri, şarkılar ve kelime oyunlarıyla da kelime dağarcıkları ve iletişim becerilerinin artırılması hedeflenir.

Dil öğrenmenin en temel basamağı, konuşma becerilerinin geliştirilebilmesidir. Bu amaçla, öğrencilere doğal konuşma ortamları yaratılarak onların konuşmaya teşvik edilmesi sağlanır.

Öğrencilerimiz, kazandıkları dil becerileri sayesinde İngilizce olarak iletişim kurup, bunu anlamlı bir şekilde devam ettirerek ilkokula hazır hale gelirler.

Oluşturduğumuz doğal öğrenme ortamları sayesinde, oyun ile öğrenip hem yaratıcılık becerileri gelişecek hem de okulunda öğrenmeyi bırakmak istemeyecektir.

GEMS EĞİTİM YAKLAŞIMI

GEMS Etkinlikleri

Fen ve Matematikte büyük gelişmeler olarak çevrilen Great Exploration in Math and Science ifadesinin kısaltması olan GEMS Eğitim Yaklaşımı ile öğrencilerin Fen ve Matematiğe ilgi duymaları sağlanır. Bu yeni nesil eğitim programımız, keşif yöntemi ile çocukların ön planda olduğu, eleştirel düşünüp doğrudan katılım sağladığı, kendini özgürce ifade ettiği katılımcı bir sınıf ortamı sunmaktadır.

Programın Amaçları

  • Bu eğitimi alan öğrencilerimizi kolay ve bağımsız öğrenen, eleştirel düşünebilme becerisini kazanmış bireyler olarak geliştirmek,
  • Öğrencilerimizin anaokulu çağından itibaren Fen ve Matematikteki kavramları anlamalarını ve gelecekteki branş bazlı gelişimlerini artırmalarını sağlamak,
  • Fen ve Matematiğe karşı olumsuz önyargıların önüne geçerek bilimsel düşünmenin ilk temellerini atmak.

FARKINDALIK ATÖLYESİ

Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel çevrelerinin farkına varmasına, arkadaşlık ilişkileri ve sorumluluk duygularının gelişmesine katkı sağlamak adına yapılan çalışmalar; onların katılabileceği sosyal sorumluluk projeleri, anma törenleri, millî bayramlarımız ve belirli gün ve haftalar bu program altında toplanır.

ASALET VE ZARAFET BECERİSİ EĞİTİMİ

Yeni nesil eğitim içeriklerimizden biri olan Asalet ve Zarafet dersiyle, öğrencilerimizin okul öncesi dönemden başlayarak iletişim yetkinlikleri, kişisel bakım ve çevre temizliği konularında bütüncül bir bakış açısı ile hassasiyet kazanmalarını hedefliyoruz. Çocuklarımızın bulundukları ortamda doğru davranışlar geliştirmeleri için çalışmalar yapılmaktadır.

COĞRAFİ OKURYAZARLIK PROGRAMI (ATLAS OKURYAZARLIĞI)

Çocuklarımız, dünyaya geldiği andan itibaren kendisini, yaşadığı çevreyi ve dünyayı tanıma ile anlama çabasına girmektedir. Dünyada var olabilmenin ve uyum sağlayabilmenin yolu da onu yeterince tanımaktan geçmektedir. Bu nedenle, coğrafi okuryazarlık eğitimiyle kendi yakın çevresinden başlayarak şehrini, ülkesini ve dünyayı tanıtmayı hedefliyoruz.

Bunlar, en temelde; kendi yaşadığı yeri ya da herhangi bir yeri haritada gösterebilme, günlük olayları gerçekleştikleri coğrafyaların bağlamında daha iyi anlayabilme ve coğrafyanın sağladığı düşünme araçlarını kullanabilme gibi becerilerdir.

P4C EĞİTİMİ PROGRAMI

ETA Koleji olarak, yaratıcı, eleştirel düşünebilen, sorgulayabilen ve empati yeteneğine sahip bireyler yetiştirebilmek için çocuk felsefesi ders içeriklerimizi anasınıfı ve ilkokul kademelerimizde uyguluyoruz. Verilen bu eğitim sayesinde, öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, işbirliğine dayalı düşünme ve özen gösteren düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanır.

ROBOTİK KODLAMA

Öğrencilerimize bilim ve teknoloji alanlarında ilham vermek ve onları bu alanlarda desteklemek amacıyla, geleceğin bilim kahramanlarını yetiştiriyoruz okulumuzda. Öğrenciler, okul öncesi robotik kodlama derslerinde; analog ve dijital kodlama, robotik kodlama, 3D tasarım ve modelleme, elektronik devreler, oyun tasarımı ve sistem gibi 20’den fazla farklı materyal ile eğitim alarak, günümüz teknolojisini erken yaşta keşfetmeleri ve geleceğe hazırlanmaları hedeflenmektedir.

ANA DİL BECERİLERİ PROGRAMI

Ana Dil Becerileri Programı, öğrencilerimizin Türkçeyi doğru öğrenmeleri için uygulanan bir programdır. Öğrencilerimize düşünme ve problem çözme etkinlikleri gerçekleştirerek, aynı zamanda ana dillerini doğru öğrenip kullanmalarını da sağlıyoruz. Bu program ile öğrencilerimizin duygu, düşünce ve isteklerini ifade edebilmeleri, diğer bireyleri dinleyip anlayabilmeleri amaçlanır. Dört yaş öğrencilerimizde, şiirler, tekerlemeler, bilmeceler ve parmak oyunları her gün düzenli olarak programlarımızda yer alır. Ayrıca, öğrendikleri yeni kelime ve kavramların pekiştirilmesi için kurumsal yayınlarımızdan da faydalanılır.

Sanat etkinlikleri ve gerçekleştirdikleri bireysel çalışmaları anlatarak, sınıflarındaki arkadaşları ile paylaşmaları istenir. Beş yaş ilkokul hazırlık gruplarımızda, öğrencilerimize bir fikre sahip çıkıp savunabilecekleri düzeyde özgüven ve ifade yeteneği kazanmaları noktasında destek olunur. Bunun için oyunlar planlanır, karşılaştırmalı ve kesin doğrusu olmayan sorular verilir ve ana dilde ifade yetenekleri sorgulanır.

Haftalık rutin ve işleyiş: Günlük 8 saat olmak üzere haftalık 40 saat ders verilmektedir. Hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri 16:00 ile 17:00 arası nöbet sınıfımız bulunmaktadır.

Anaokullarımızda 1 hafta:

4 saat: Güne merhaba

4 saat: Günün değerlendirilmesi

5 saat: Oyun saati (bahçe/kış bahçesi)

2 saat: Ana dil etkinlikleri

2 saat: Coğrafi okul yazarlık

2 saat: Farkındalık atölyesi

1 saat: Asalet ve zarafet eğitimi

1 saat: Okuma yazma hazırlığı

2 saat: GEMS etkinlikleri dersi

1 saat: P4C (Çocuk Felsefesi)

24 saat Ana Dersler

 

Branş dersleri:

8 saat: İngilizce

2 saat: Beden eğitimi

1 saat: Robotik kodlama

1 saat: Görsel sanatlar

1 saat: Müzik

1 saat: Drama

1 saat: Satranç

1 saat: Almanca

16 saat branş dersi

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK

Gelişimsel Rehberlik Anlayışı

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR), bireyin kendini tanıması, problemlerini tanımlayarak çözmesi, gerçekçi kararlar alabilmesi, çevre ile uyum sağlayarak yaşaması ve bireyin kendini gerçekleştirebilmesi için kendisine sağlanan psikolojik destekler bütünüdür.

ETA Kolejlerinde, her türlü rehberlik çalışmalarında gelişimsel rehberlik anlayışı doğrultusunda, öğrencilerimizi merkeze alarak iyileştirici ve önleyici rehberlik etkinliklerine de yer vererek gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz.

Okullarımızda gerçekleştirdiğimiz PDR etkinliklerimizle, öğrencilerimizin okul ortamına etkin bir şekilde uyum sağlaması, kendini tanıması, potansiyelini kullanmayı öğrenerek akademik başarısını arttırması, iletişim becerilerini geliştirmesi, insani değerleri benimsemesi, mutlu, sağlıklı ve güvenli bir yaşam için gerekli olan yaşam becerilerini edinmesi, bireysel rehberlik faaliyetleri ile eğitsel ve mesleki kararlar alabilme seviyelerine erişmelerini istiyoruz.

ETA Kolejlerinde, psikolojik danışmanlık ve rehberlik görüşmeleri, haftanın her günü randevu oluşturularak gerçekleştirilir.

MİNDFULNESS İLE FARKINDALIK ATÖLYESİ

ETA Koleji psikolojik danışma ve rehberlik birimleri tarafından, öğretmen ve öğrencilerimize yönelik Mindfulness farkındalık atölyeleri düzenlenir. Öğrencilerimizin şimdiki ana odaklanmasını ve bu anda olanları yargılamadan kabul etmesi üzerine kurgulanan çalışmalar ile zihinsel gelişimlerini desteklerken; akademik başarılarını arttırmayı, odaklanma becerilerini geliştirip, günlük hayatta daha etkili iletişim kurmalarını hedefliyoruz.

Ayrıca, öğretmenlerimizin Mindfulness eğitimi alması, ETA Kolejleri olarak önem verdiğimiz konulardan biridir. Bu beceriyi içselleştirip deneyimlemiş ve yaşam tarzı olarak benimsemiş öğretmenler, öğrencilerini pozitif yönde etkileyip geliştirirler.

GÜÇLÜ YÖNLER AKADEMİSİ

Bu eğitim programımız, öğrencilerimizin güçlü yönlerini keşfetmesi, bu güçlü yönlerinin farkında olarak pozitif karakter gelişimini sağlaması ve temel insani değerlerin onlara benimsetilmesi üzerine kurgulanmıştır.

Hedefler:

  1. Öz farkındalık kazandırma: Öğrencilerin kendi güçlü yönlerini tanıması,
  2. Değer Temelli düşünme becerisi geliştirme: Temel insani değerlerin günlük yaşamda uygulanması,
  3. Pozitif karakter gelişimi: Empati, sabır, adalet, dürüstlük gibi karakter özelliklerini güçlendirme,
  4. Toplumsal katkı sağlama: Güçlü yönlerin toplum yararına kullanılması.

ETA Kolejleri psikolojik danışma ve rehberlik birimleri olarak, kişisel güçlü yönlerin ve değerlerin keşfedildiği bu yolda onlara uzman mentörlük yapıyoruz.

Anaokulunda Çocuk Merkezli Rehberlik

Rehberlik hizmetleri, her çocuğun bireysel farklılıklarını, ilgi ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalıdır. Bundan hareketle, öğrencilerimizin özgüvenini artırmak, kendini ifade etme becerilerini geliştirmek ve sağlıklı bir öğrenme ortamı oluşturmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, oyun, sanat ve drama etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliklerle, kurallara uygun davranma, paylaşma, işbirliği yapma gibi becerilerin kazandırılmasını hedefliyoruz.

Çocuk merkezli rehberlik anlayışımızla, öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmasına ve bu sayede sağlıklı bir kişilik göstermesine yardımcı oluyoruz.

Ayrıca, öğrencilerimizin ilkokula hazır olma düzeylerini 4 ve 5 yaş Öğrenci Okula Uygunluk Bataryası ve İlkokula Hazırlık Grubu Olgunluk Bataryası ile ölçümlüyoruz.